CDJA in actie tegen het woningtekort

CDJA in actie tegen het woningtekort

Zaterdag ging Harmen langs bij CDJA Amsterdam en het CDJA Noord-Holland in Heerhugowaard, die op een ludieke manier aandacht vroegen voor het woningtekort. Wij als CDA willen daar snel wat aan doen, door 1 miljoen woningen te bouwen, waarvan een kwart voor starters en jongeren.

De ludieke actie bestond uit een spandoek ‘Gereserveerd voor starters’, een tentenkamp en een caravan op een bouwterrein in Heerhugowaard.

CDJA’ers in actie over het woningtekort

CDJA-lid en commissielid in Langedijk, Marc Hoffman: “Omdat het niet opschiet met de starterswoningen, gaan we er alvast maar wonen. Dat is het idee erachter. Iedereen kent het liedje ‘In Holland staat een huis’. Maar de realiteit is dat dit voor lang niet iedereen geldt”. In Wognum wordt eenzelfde ludieke actie gehouden op een plek waar al enige tijd woningbouw staat gepland.

Voorzitter van het CDJA Westfriesland, Marina van Eijk: “Het is enorm frustrerend voor jongeren die graag willen starten op de woningmarkt. Er staan bijna geen betaalbare huizen te koop, en als er iets te koop staat word je ver overboden.”

Starterswoningen en flexibele contracten

Harmen Krul: “Jongeren van tegenwoordig staan veelal al met 1-0 achter. Ik noem het de giftige cocktail waardoor jongeren worden getroffen: Je gaat studeren en loopt een studieschuld op. Daarna wil je aan het werk, maar je kunt geen vaste baan vinden. Jongeren hollen van traineeship  naar traineeship , zonder enige vastigheid. Probeer dan met dat flexibele contract nog maar eens een betaalbare woning te vinden… Dit maakt het verschrikkelijk moeilijk om een toekomst op te bouwen.”

Zie ook: Heerhugowaard Centraal

Steun Harmen

Laat je familie, vrienden, kennissen en de rest van Nederland weten dat je op Harmen stemt. 

Doneer

Wil jij ook dat Harmen in de Tweede Kamer komt? Help onze campagne dan nu nog beter te maken door te doneren. En wie weet komt hij dankzij jouw bijdrage wel in de Kamer! Alvast bedankt!

Laatste nieuws

Media

Harmen op NPO Radio 1

Vandaag was Harmen te gast bij het NPO Radio1 programma Hilversum Uit. Met de verkiezingsbus bracht het programma namelijk een bezoek aan zijn woonplaats Den Helder. Hieronder het verslag. Bron: NPO Radio1 Van marineman tot de jongerenkandidaat van het CDA: …

Lees verder
Artikel

Stem op nummer 21 CDA

Ik vind het heel raar dat de overheid zich hier niet meer zorgen over maakt… Dat vind ik niet eerlijk… Het is een groot probleem geweest om een bedrijf te zoeken… Onze militairen beschermen die waarden overal in de wereld …

Lees verder
Nieuws

Samen leren samenleven

“De maatschappelijke diensttijd verbindt mensen”, zegt Harmen Krul (26), nummer 21 op de CDA-lijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. “Tijdens je maatschappelijke diensttijd leer je dat een sterke maatschappij inzet van alle mensen vraagt. Je krijgt daarbij ook nog structuur …

Lees verder

Doneer

Kies hier hoeveel geld je doneert.

[paytium name=”doneer-formulier”] [paytium_field type=”name” label=”Naam”] [paytium_field type=”address” label=”Adres”] [paytium_field type=”city” label=”Plaats”] [paytium_field type=”email” label=”E-mailadres”] [paytium_field type=”label”] [paytium_total label=”Doneer”][/paytium]