CDJA in actie tegen het woningtekort

CDJA in actie tegen het woningtekort

Zaterdag ging Harmen langs bij CDJA Amsterdam en het CDJA Noord-Holland in Heerhugowaard, die op een ludieke manier aandacht vroegen voor het woningtekort. Wij als CDA willen daar snel wat aan doen, door 1 miljoen woningen te bouwen, waarvan een kwart voor starters en jongeren.

De ludieke actie bestond uit een spandoek ‘Gereserveerd voor starters’, een tentenkamp en een caravan op een bouwterrein in Heerhugowaard.

CDJA’ers in actie over het woningtekort

CDJA-lid en commissielid in Langedijk, Marc Hoffman: “Omdat het niet opschiet met de starterswoningen, gaan we er alvast maar wonen. Dat is het idee erachter. Iedereen kent het liedje ‘In Holland staat een huis’. Maar de realiteit is dat dit voor lang niet iedereen geldt”. In Wognum wordt eenzelfde ludieke actie gehouden op een plek waar al enige tijd woningbouw staat gepland.

Voorzitter van het CDJA Westfriesland, Marina van Eijk: “Het is enorm frustrerend voor jongeren die graag willen starten op de woningmarkt. Er staan bijna geen betaalbare huizen te koop, en als er iets te koop staat word je ver overboden.”

Starterswoningen en flexibele contracten

Harmen Krul: “Jongeren van tegenwoordig staan veelal al met 1-0 achter. Ik noem het de giftige cocktail waardoor jongeren worden getroffen: Je gaat studeren en loopt een studieschuld op. Daarna wil je aan het werk, maar je kunt geen vaste baan vinden. Jongeren hollen van traineeship  naar traineeship , zonder enige vastigheid. Probeer dan met dat flexibele contract nog maar eens een betaalbare woning te vinden… Dit maakt het verschrikkelijk moeilijk om een toekomst op te bouwen.”

Zie ook: Heerhugowaard Centraal

Steun Harmen

Laat je familie, vrienden, kennissen en de rest van Nederland weten dat je op Harmen stemt. 

Doneer

Wil jij ook dat Harmen in de Tweede Kamer komt? Help onze campagne dan nu nog beter te maken door te doneren. En wie weet komt hij dankzij jouw bijdrage wel in de Kamer! Alvast bedankt!

Laatste nieuws

Nieuws

Waarom geen tijdelijke noodbrug bij werkzaamheden Kooybrug?

Waarom komt er geen tijdelijke noodbrug? Worden getroffen ondernemers financieel gecompenseerd? De Tweede Kamerfracties van CDA en zelfs van zijn eigen partij VVD stellen Kamervragen aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat over de langdurige afsluiting van de Kooybrug. Het …

Lees verder
Nieuws

Motie Krul dwarsboomt voornemen NS

Er komt geen uurdienst vanaf 22.30 uur op het NS-traject Alkmaar-Den Helder. De Tweede Kamer stemde dinsdagmiddag in met een motie van het Helderse Kamerlid Harmen Krul waardoor er in de late avonduren gewoon twee treinen per uur blijven rijden. …

Lees verder
Nieuws

Harmen Krul: ’Foutieve informatie Rijkswaterstaat is opgestoken middelvinger’

Tweede Kamerlid Harmen Krul maakt zich in Den Haag al maanden hard voor het behoud van vuurtoren de Lange Jaap. De inwoner van Den Helder noemt de blunder van Rijkswaterstaat ’een opgestoken middelvinger naar de Helderse gemeenschap’. ,Ik ben erg …

Lees verder

Doneer

Kies hier hoeveel geld je doneert.

[paytium name=”doneer-formulier”] [paytium_field type=”name” label=”Naam”] [paytium_field type=”address” label=”Adres”] [paytium_field type=”city” label=”Plaats”] [paytium_field type=”email” label=”E-mailadres”] [paytium_field type=”label”] [paytium_total label=”Doneer”][/paytium]