Dit is Harmen Krul

Elke dag het verschil maken…

Het verschil maken in het leven van mensen. Dat is wat me drijft en waarvoor ik iedere dag opsta. Ik stel me graag dienstbaar op voor anderen. Echt naar mensen luisteren is daarin belangrijk: niet om te reageren, maar om te begrijpen. Om iets voor hen te kunnen betekenen. Het beste halen uit mezelf, uit de dag, zie ik om die redenen ook als een persoonlijke opdracht. Die urgentie, dat gevoel om iets te doen voor anderen is ook de reden dat ik de politiek ben ingegaan en waarom ik me nu voor de tweede keer verkiesbaar heb gesteld voor de Tweede Kamer. Om een stem te geven aan mensen die onvoldoende worden gehoord. Bijvoorbeeld de 2,5 miljoen mensen jonger dan 31 jaar, die nu amper in de politiek worden vertegenwoordigd. Voor hen -en vele anderen- zet ik me graag in.

Strijden voor rechtvaardigheid

Als 18-jarige besloot ik na de middelbare school in dienst te gaan bij de Koninklijke Marine. Want ja, ik wilde dus toen al dat verschil maken. Iets terugdoen voor de samenleving. Tijdens de initiële opleiding worden alle labels losgelaten. Niets anders telt dan je wil om te slagen en je bereidheid te werken voor het team. Niet je opleiding, niet je etniciteit, niet je sociale achtergrond. Je leert werken onder extreme omstandigheden. Militairen zijn het schild voor hen die niet voor zichzelf kunnen opkomen. Onvoorwaardelijk loyaal aan je eigen groep en land, en duidelijk onderdeel van iets groters. Zij strijden voor rechtvaardigheid. Het zijn lessen die ik blijf meenemen naar de Tweede Kamer.

De politiek moet tegenstellingen overbruggen

De kranten, de journaals, twitter, facebook: overal waar je maar kijkt zie je tegenstellingen. Polarisatie. Wij tegen zij. Als politicus ben ik er juist van overtuigd dat de politiek tegenstellingen moet overbruggen. Als Nederlanders hebben wij meer wat ons verbindt, dan wat ons verdeelt. Het is dan ook het uitgangspunt waarmee ik politiek bedrijf. We doen het samen in deze maatschappij. Die gedachte wil ik alleen maar versterken. In de gemeenteraad ben ik daarmee begonnen en in Den Haag wil ik die lijn doorzetten. Door als twintiger voor een zetel in de Tweede Kamer te gaan, kan het debat ook mét een jongere worden gevoerd, in plaats van óver. Zo komen we steeds meer tot die verbinding. De toekomst krijgt met mij een stem. Stem jij ook voor de toekomst?

Dicht De kloof

In Nederland zijn er nog altijd enorm grote verschillen. Tussen stad en platteland, regio en Randstad, en zelfs is er grote ongelijkheid in steden. Het gaat om rijk vs arm, theoretisch vs praktisch opgeleid, jong vs oud, huizenbezitters en zij die nog altijd bij hun ouders wonen, verschillen tussen genders… Dat moet en kan anders. In de Tweede Kamer heb ik me daar in de afgelopen tijd voor ingezet en dat wil ik blijven doen.

Maatschappelijke diensttijd

De maatschappelijke diensttijd is voor mij een belangrijk thema. Ik geloof erin dat het voor jongeren goed d is om te ervaren hoe het is om ergens echt verantwoordelijk voor te zijn. Om onderdeel te zijn van iets groters, een gemeenschap. In een tijd van individualisering is dat wat mij betreft essentieel.

Veiligheid

Vrijheid en leven in vrede is niet vanzelfsprekend. Kijk naar de oorlog in Oekraïne, en het oplaaiende conflict in Israël. Om iedereen te beschermen, heb je een overheid nodig. Wij geloven bij het CDA in het ‘samen doen’, maar als overheid hebben we de plicht om ervoor te zorgen dat we het ook samen kúnnen doen. Dat betekent dat er in tijden van crisis mensen opstaan die bereid zijn om op te komen voor anderen en risico’s te nemen voor de veiligheid van het land.

Steun Harmen

Laat je familie, vrienden, kennissen en de rest van Nederland weten dat je op Harmen stemt. 

Doneer

Wil jij ook dat Harmen in de Tweede Kamer komt? Help onze campagne dan nu nog beter te maken door te doneren. En wie weet komt hij dankzij jouw bijdrage wel in de Kamer! Alvast bedankt!

Laatste nieuws

Nieuws

Waarom geen tijdelijke noodbrug bij werkzaamheden Kooybrug?

Waarom komt er geen tijdelijke noodbrug? Worden getroffen ondernemers financieel gecompenseerd? De Tweede Kamerfracties van CDA en zelfs van zijn eigen partij VVD stellen Kamervragen aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat over de langdurige afsluiting van de Kooybrug. Het …

Lees verder
Nieuws

Motie Krul dwarsboomt voornemen NS

Er komt geen uurdienst vanaf 22.30 uur op het NS-traject Alkmaar-Den Helder. De Tweede Kamer stemde dinsdagmiddag in met een motie van het Helderse Kamerlid Harmen Krul waardoor er in de late avonduren gewoon twee treinen per uur blijven rijden. …

Lees verder
Nieuws

Harmen Krul: ’Foutieve informatie Rijkswaterstaat is opgestoken middelvinger’

Tweede Kamerlid Harmen Krul maakt zich in Den Haag al maanden hard voor het behoud van vuurtoren de Lange Jaap. De inwoner van Den Helder noemt de blunder van Rijkswaterstaat ’een opgestoken middelvinger naar de Helderse gemeenschap’. ,Ik ben erg …

Lees verder

Doneer

Kies hier hoeveel geld je doneert.

[paytium name=”doneer-formulier”] [paytium_field type=”name” label=”Naam”] [paytium_field type=”address” label=”Adres”] [paytium_field type=”city” label=”Plaats”] [paytium_field type=”email” label=”E-mailadres”] [paytium_field type=”label”] [paytium_total label=”Doneer”][/paytium]