Dit is Harmen Krul

Elke dag het verschil maken…

Het verschil maken in het leven van mensen. Dat is wat me drijft en waarvoor ik iedere dag opsta. Ik stel me graag dienstbaar op voor anderen. Echt naar mensen luisteren is daarin belangrijk: niet om te reageren, maar om te begrijpen. Om iets voor hen te kunnen betekenen. Het beste halen uit mezelf, uit de dag, zie ik om die redenen ook als een persoonlijke opdracht. Die urgentie, dat gevoel om iets te doen voor anderen is ook de reden dat ik de politiek ben ingegaan en waarom ik me nu verkiesbaar heb gesteld voor de Tweede Kamer. Om een stem te geven aan mensen die onvoldoende worden gehoord. Bijvoorbeeld de 2,5 miljoen mensen jonger dan 31 jaar, die nu amper in de politiek worden vertegenwoordigd. Voor hen -en vele anderen- zet ik me graag in.

Wij strijden voor rechtvaardigheid

Als 18-jarige besloot ik na de middelbare school in dienst te gaan bij de Koninklijke Marine. Want ja, ik wilde dus toen al dat verschil maken. Iets terugdoen voor de samenleving. Tijdens de initiële opleiding worden alle labels losgelaten. Niets anders telt dan je wil om te slagen en je bereidheid te werken voor het team. Niet je opleiding, niet je etniciteit, niet je sociale achtergrond. Je leert werken onder extreme omstandigheden. Wij militairen zijn het schild voor hen die niet voor zichzelf kunnen opkomen. Onvoorwaardelijk loyaal aan je eigen groep en land, en duidelijk onderdeel van iets groters. Wij strijden voor rechtvaardigheid. Het zijn lessen die ik wil meenemen naar de Tweede Kamer.

De politiek moet tegenstellingen overbruggen

De kranten, de journaals, twitter, facebook: overal waar je maar kijkt zie je tegenstellingen. Polarisatie. Wij tegen zij. Als politicus ben ik er juist van overtuigd dat de politiek tegenstellingen moet overbruggen. Als Nederlanders hebben wij meer wat ons verbindt, dan wat ons verdeelt. Het is dan ook het uitgangspunt waarmee ik politiek bedrijf. We doen het samen in deze maatschappij. Die gedachte wil ik alleen maar versterken. In de gemeenteraad ben ik daarmee begonnen en in Den Haag wil ik die lijn doorzetten. Door als twintiger voor een zetel in de Tweede Kamer te gaan, kan het debat ook mét een jongere worden gevoerd, in plaats van óver. Zo komen we steeds meer tot die verbinding. De toekomst krijgt met mij een stem. Stem jij ook voor de toekomst?

Onderwijs

Iedereen krijgt een gelijke kans om te leren wat zij/hij wil. Ongeacht je afkomst, moet je toegang krijgen tot het onderwijs waar jouw capaciteiten het meest tot hun recht komen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je niet langer in torenhoge schulden hoeft te steken om te kunnen studeren. Investeren in goed en toegankelijk onderwijs, is investeren in een goede toekomst.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is té flexibel geworden door de versoepeling van het ontslagrecht. Kom je net van je opleiding, is het moeilijk om aan een vaste baan te komen. Soms gaan jongeren van traineeship naar traineeship, zonder zicht op een volwaardige baan. Dat heeft impact: een slechtere start kun je je niet bedenken. Na de schulden die ze hebben opgelopen tijdens het studeren, kunnen ze niet aan een woning komen. Want zie maar eens een hypotheek te krijgen zonder vast contract. Bovendien is er woningschaarste op het platteland en rijzen de huizenprijzen de pan uit; zeker in de Randstad.

Veiligheid

Vrijheid en leven in vrede is niet vanzelfsprekend. Dat zien we ook in deze coronatijd. Om iedereen te beschermen, heb je een overheid nodig. Wij geloven bij het CDA in het ‘samen doen’, maar als overheid hebben we de plicht om ervoor te zorgen dat we het ook samen kúnnen doen. Dat betekent dat er in tijden van crisis mensen opstaan die bereid zijn om op te komen voor anderen en risico’s te nemen voor de veiligheid van het land.

Steun Harmen

Laat je familie, vrienden, kennissen en de rest van Nederland weten dat je op Harmen stemt. 

Doneer

Wil jij ook dat Harmen in de Tweede Kamer komt? Help onze campagne dan nu nog beter te maken door te doneren. En wie weet komt hij dankzij jouw bijdrage wel in de Kamer! Alvast bedankt!

Laatste nieuws

Media

Harmen op NPO Radio 1

Vandaag was Harmen te gast bij het NPO Radio1 programma Hilversum Uit. Met de verkiezingsbus bracht het programma namelijk een bezoek aan zijn woonplaats Den Helder. Hieronder het verslag. Bron: NPO Radio1 Van marineman tot de jongerenkandidaat van het CDA: …

Lees verder
Artikel

Stem op nummer 21 CDA

Ik vind het heel raar dat de overheid zich hier niet meer zorgen over maakt… Dat vind ik niet eerlijk… Het is een groot probleem geweest om een bedrijf te zoeken… Onze militairen beschermen die waarden overal in de wereld …

Lees verder
Nieuws

Samen leren samenleven

“De maatschappelijke diensttijd verbindt mensen”, zegt Harmen Krul (26), nummer 21 op de CDA-lijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. “Tijdens je maatschappelijke diensttijd leer je dat een sterke maatschappij inzet van alle mensen vraagt. Je krijgt daarbij ook nog structuur …

Lees verder

Doneer

Kies hier hoeveel geld je doneert.

[paytium name=”doneer-formulier”] [paytium_field type=”name” label=”Naam”] [paytium_field type=”address” label=”Adres”] [paytium_field type=”city” label=”Plaats”] [paytium_field type=”email” label=”E-mailadres”] [paytium_field type=”label”] [paytium_total label=”Doneer”][/paytium]