Harmen op NPO Radio 1

Harmen op NPO Radio 1

Vandaag was Harmen te gast bij het NPO Radio1 programma Hilversum Uit. Met de verkiezingsbus bracht het programma namelijk een bezoek aan zijn woonplaats Den Helder. Hieronder het verslag.

Bron: NPO Radio1

Van marineman tot de jongerenkandidaat van het CDA: Harmen Krul

Hij is de jongste kandidaat op de CDA-kieslijst: de 26-jarige Harmen Krul uit Den Helder. In de verkiezingsbus van Hilversum Uit vertelt hij over zijn drijfveren en probeert hij de net 18-jarige zwevende kiezer Tygo Gauw te overtuigen op hem te stemmen.

Het begon aan de keukentafel waar hij met zijn moeder schreef aan de speech die hij zou houden bij de Koninklijke Marine. Het was deze speech die de aandacht trok van oud-militair en CDA-kamerlid Raymond Knops. Krul net 22 jaar. werd gescout en maakte een bliksemcarrière in de gemeenteraad van Den Helder door. Onder zijn lijsttrekkerschap in 2018 werd het CDA groter dan ooit in de Helderse raad.

Tweede Kamer

En nu is Krul klaar voor volgende stap, de Tweede Kamer waarvoor hij volop campagne voert. Zo loopt hij bijvoorbeeld ‘de halve van Harmen’; 21 dagen lang één kilometer met een kiezer om hun vragen te beantwoorden. Hij hoopt met zijn campagne niet alleen mensen uit Den Helder en militairen aan te spreken. Harmen profileert zich als dé jongerenkandidaat. “Momenteel is er maar één 30-minner in de Kamer. Ik voel me verantwoordelijk omdat ik de kans krijg namens de 20-ers van het CDA. Zoveel jongeren krijgen deze kans niet.”

Maar spreekt Harmen Krul ook de zwevende kiezer Tygo Gauw aan? De 18-jarige mbo-student detailhandel mag volgende week voor het eerst zijn stem uitbrengen. En dat wordt misschien een stem op de middenpartij CDA.

Het is Tygo nog niet duidelijk wat het CDA voor jongeren wil betekenen. Zo zou Tygo graag over een aantal jaar uit huis willen, maar is nu al bang dat hij geen huurhuis kan vinden. Krul begrijpt dat: “Ook in Den Helder zijn er te weinig woningen.” Daarom moet er volgens hem flink bijgebouwd worden. Ook moeten er strengere regels komen voor  nieuwbouw. Dit zodat de huizen ook daadwerkelijk bij de starters terecht komen, en niet bij huisjesmelkers en beleggers.

Maatschappelijke diensttijd

Een ander punt waar Harmen zich hard voor maakt is een verplichte maatschappelijke diensttijd voor jongeren. “We zien in Nederland dat de kloof tussen jongeren groter wordt, en met een maatschappelijke dienstplicht gaan we jongeren in weer in verbinding brengen. Dat ze samen werken aan iets moois en ook echt verantwoordelijkheid dragen.” Die dienstplicht zou bijvoorbeeld kunnen bestaan uit vrijwilligerswerk in een verzorgingshuis. Tygo voelt daar niets voor. Hij ziet liever een screening van tevoren waarbij wordt gekeken naar wie zo’n dienstplicht echt nodig heeft.

Heeft Krul de twijfelende Tygo kunnen overtuigen voor een stem op het CDA? Luister hierboven naar het gesprek.

Steun Harmen

Laat je familie, vrienden, kennissen en de rest van Nederland weten dat je op Harmen stemt. 

Doneer

Wil jij ook dat Harmen in de Tweede Kamer komt? Help onze campagne dan nu nog beter te maken door te doneren. En wie weet komt hij dankzij jouw bijdrage wel in de Kamer! Alvast bedankt!

Laatste nieuws

Artikel

Stem op nummer 21 CDA

Ik vind het heel raar dat de overheid zich hier niet meer zorgen over maakt… Dat vind ik niet eerlijk… Het is een groot probleem geweest om een bedrijf te zoeken… Onze militairen beschermen die waarden overal in de wereld …

Lees verder
Nieuws

Samen leren samenleven

“De maatschappelijke diensttijd verbindt mensen”, zegt Harmen Krul (26), nummer 21 op de CDA-lijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. “Tijdens je maatschappelijke diensttijd leer je dat een sterke maatschappij inzet van alle mensen vraagt. Je krijgt daarbij ook nog structuur …

Lees verder
Artikel

Als Den Haag niet naar Den Helder komt, dan brengen we Den Helder wel naar Den Haag

Nu doorpakken. Voor de mooiste gemeente van Nederland. Voor Den Helder. De plek waar ik opgroeide. Van de pleintjes tot het voetbalveld. Doorzetten zit in ons DNA. Hoe hard de wind ons ook probeert om te blazen, wij staan altijd …

Lees verder

Doneer

Kies hier hoeveel geld je doneert.

[paytium name=”doneer-formulier”] [paytium_field type=”name” label=”Naam”] [paytium_field type=”address” label=”Adres”] [paytium_field type=”city” label=”Plaats”] [paytium_field type=”email” label=”E-mailadres”] [paytium_field type=”label”] [paytium_total label=”Doneer”][/paytium]