Sloop het leenstelsel, want iedereen verdient een eerlijke kans in het onderwijs

Sloop het leenstelsel, want iedereen verdient een eerlijke kans in het onderwijs

Onderwijs is de basis voor een samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt en alle mensen de kans krijgen het beste uit zichzelf te halen. Goed onderwijs gun je elke jongere. Want, alles kunnen worden wat je maar wilt, zou zo moeten zijn in een gelijkwaardige maatschappij als Nederland. Iedereen dezelfde kans. Maar helaas is die kansrijke start in de maatschappij niet voor iedereen haalbaar.

In het creëren van die ongelijkwaardigheid speelt het onderwijs een enorm belangrijke rol. Want het is niet gelijkwaardig. En níet iedereen heeft dezelfde kans. Van het leenstelsel tot onvindbare stageplekken. Jongeren staan voor grote uitdagingen. En er is veel te doen.

Slopen en compenseren

We gaan ons inzetten voor meer gelijkheid: We gaan het leenstelsel slopen en compenseren studenten die hier de dupe van waren. Want in tegenstelling tot andere partijen was het CDA, is het CDA en zal het CDA zich blijven verzetten tegen het leenstelsel.

We werken daarbij aan een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt zodat het makkelijker is om stageplekken te vinden.

In Nederland is goed onderwijs de basis van een goed leven. Waarin iedereen zich kan ontwikkelen tot de persoon die zij of hij graag wil zijn. Praktisch, of theoretisch.
Ik ga voor jullie strijden. Want iedereen verdient die eerlijke kans!

Steun Harmen

Laat je familie, vrienden, kennissen en de rest van Nederland weten dat je op Harmen stemt. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Doneer

Wil jij ook dat Harmen in de Tweede Kamer komt? Help onze campagne dan nu nog beter te maken door te doneren. En wie weet komt hij dankzij jouw bijdrage wel in de Kamer! Alvast bedankt!

Laatste nieuws

Media

CDJA in actie tegen het woningtekort

Zaterdag ging Harmen langs bij CDJA Amsterdam en het CDJA Noord-Holland in Heerhugowaard, die op een ludieke manier aandacht vroegen voor het woningtekort. Wij als CDA willen daar snel wat aan doen, door 1 miljoen woningen te bouwen, waarvan een …

Lees verder
Artikel

Investeer nu in Defensie

Vrijheid is het meest kostbare wat we hebben. Al 75 jaar leven we in vrijheid. We kennen niet anders meer. Maar in het jaar dat we onze vrijheid zouden vieren leerde deze coronacrisis ons hoe weinig er maar hoeft te …

Lees verder
Media

Europarlementariër Tom Berendsen bezoekt Harmen en Den Helder

De lokale omroep Regio Noordkop heeft vandaag een verslag gemaakt van het bezoek van CDA-Europarlementariër Tom Berendsen. Den Helder – Europarlementariër Tom Berendsen was donderdag te gast in Den Helder. Samen met Harmen Krul, CDA-kandidaat voor de Tweede Kamer, maakte …

Lees verder

Doneer

Kies hier hoeveel geld je doneert.

[paytium name=”doneer-formulier”] [paytium_field type=”name” label=”Naam”] [paytium_field type=”address” label=”Adres”] [paytium_field type=”city” label=”Plaats”] [paytium_field type=”email” label=”E-mailadres”] [paytium_field type=”label”] [paytium_total label=”Doneer”][/paytium]