Sloop het leenstelsel, want iedereen verdient een eerlijke kans in het onderwijs

Sloop het leenstelsel, want iedereen verdient een eerlijke kans in het onderwijs

Onderwijs is de basis voor een samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt en alle mensen de kans krijgen het beste uit zichzelf te halen. Goed onderwijs gun je elke jongere. Want, alles kunnen worden wat je maar wilt, zou zo moeten zijn in een gelijkwaardige maatschappij als Nederland. Iedereen dezelfde kans. Maar helaas is die kansrijke start in de maatschappij niet voor iedereen haalbaar.

In het creëren van die ongelijkwaardigheid speelt het onderwijs een enorm belangrijke rol. Want het is niet gelijkwaardig. En níet iedereen heeft dezelfde kans. Van het leenstelsel tot onvindbare stageplekken. Jongeren staan voor grote uitdagingen. En er is veel te doen.

Slopen en compenseren

We gaan ons inzetten voor meer gelijkheid: We gaan het leenstelsel slopen en compenseren studenten die hier de dupe van waren. Want in tegenstelling tot andere partijen was het CDA, is het CDA en zal het CDA zich blijven verzetten tegen het leenstelsel.

We werken daarbij aan een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt zodat het makkelijker is om stageplekken te vinden.

In Nederland is goed onderwijs de basis van een goed leven. Waarin iedereen zich kan ontwikkelen tot de persoon die zij of hij graag wil zijn. Praktisch, of theoretisch.
Ik ga voor jullie strijden. Want iedereen verdient die eerlijke kans!

Steun Harmen

Laat je familie, vrienden, kennissen en de rest van Nederland weten dat je op Harmen stemt. 

Doneer

Wil jij ook dat Harmen in de Tweede Kamer komt? Help onze campagne dan nu nog beter te maken door te doneren. En wie weet komt hij dankzij jouw bijdrage wel in de Kamer! Alvast bedankt!

Laatste nieuws

Media

Harmen op NPO Radio 1

Vandaag was Harmen te gast bij het NPO Radio1 programma Hilversum Uit. Met de verkiezingsbus bracht het programma namelijk een bezoek aan zijn woonplaats Den Helder. Hieronder het verslag. Bron: NPO Radio1 Van marineman tot de jongerenkandidaat van het CDA: …

Lees verder
Artikel

Stem op nummer 21 CDA

Ik vind het heel raar dat de overheid zich hier niet meer zorgen over maakt… Dat vind ik niet eerlijk… Het is een groot probleem geweest om een bedrijf te zoeken… Onze militairen beschermen die waarden overal in de wereld …

Lees verder
Nieuws

Samen leren samenleven

“De maatschappelijke diensttijd verbindt mensen”, zegt Harmen Krul (26), nummer 21 op de CDA-lijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. “Tijdens je maatschappelijke diensttijd leer je dat een sterke maatschappij inzet van alle mensen vraagt. Je krijgt daarbij ook nog structuur …

Lees verder

Doneer

Kies hier hoeveel geld je doneert.

[paytium name=”doneer-formulier”] [paytium_field type=”name” label=”Naam”] [paytium_field type=”address” label=”Adres”] [paytium_field type=”city” label=”Plaats”] [paytium_field type=”email” label=”E-mailadres”] [paytium_field type=”label”] [paytium_total label=”Doneer”][/paytium]