Sloop het leenstelsel, want iedereen verdient een eerlijke kans in het onderwijs

Sloop het leenstelsel, want iedereen verdient een eerlijke kans in het onderwijs

Onderwijs is de basis voor een samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt en alle mensen de kans krijgen het beste uit zichzelf te halen. Goed onderwijs gun je elke jongere. Want, alles kunnen worden wat je maar wilt, zou zo moeten zijn in een gelijkwaardige maatschappij als Nederland. Iedereen dezelfde kans. Maar helaas is die kansrijke start in de maatschappij niet voor iedereen haalbaar.

In het creëren van die ongelijkwaardigheid speelt het onderwijs een enorm belangrijke rol. Want het is niet gelijkwaardig. En níet iedereen heeft dezelfde kans. Van het leenstelsel tot onvindbare stageplekken. Jongeren staan voor grote uitdagingen. En er is veel te doen.

Slopen en compenseren

We gaan ons inzetten voor meer gelijkheid: We gaan het leenstelsel slopen en compenseren studenten die hier de dupe van waren. Want in tegenstelling tot andere partijen was het CDA, is het CDA en zal het CDA zich blijven verzetten tegen het leenstelsel.

We werken daarbij aan een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt zodat het makkelijker is om stageplekken te vinden.

In Nederland is goed onderwijs de basis van een goed leven. Waarin iedereen zich kan ontwikkelen tot de persoon die zij of hij graag wil zijn. Praktisch, of theoretisch.
Ik ga voor jullie strijden. Want iedereen verdient die eerlijke kans!

Steun Harmen

Laat je familie, vrienden, kennissen en de rest van Nederland weten dat je op Harmen stemt. 

Doneer

Wil jij ook dat Harmen in de Tweede Kamer komt? Help onze campagne dan nu nog beter te maken door te doneren. En wie weet komt hij dankzij jouw bijdrage wel in de Kamer! Alvast bedankt!

Laatste nieuws

Nieuws

Waarom geen tijdelijke noodbrug bij werkzaamheden Kooybrug?

Waarom komt er geen tijdelijke noodbrug? Worden getroffen ondernemers financieel gecompenseerd? De Tweede Kamerfracties van CDA en zelfs van zijn eigen partij VVD stellen Kamervragen aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat over de langdurige afsluiting van de Kooybrug. Het …

Lees verder
Nieuws

Motie Krul dwarsboomt voornemen NS

Er komt geen uurdienst vanaf 22.30 uur op het NS-traject Alkmaar-Den Helder. De Tweede Kamer stemde dinsdagmiddag in met een motie van het Helderse Kamerlid Harmen Krul waardoor er in de late avonduren gewoon twee treinen per uur blijven rijden. …

Lees verder
Nieuws

Harmen Krul: ’Foutieve informatie Rijkswaterstaat is opgestoken middelvinger’

Tweede Kamerlid Harmen Krul maakt zich in Den Haag al maanden hard voor het behoud van vuurtoren de Lange Jaap. De inwoner van Den Helder noemt de blunder van Rijkswaterstaat ’een opgestoken middelvinger naar de Helderse gemeenschap’. ,Ik ben erg …

Lees verder

Doneer

Kies hier hoeveel geld je doneert.

[paytium name=”doneer-formulier”] [paytium_field type=”name” label=”Naam”] [paytium_field type=”address” label=”Adres”] [paytium_field type=”city” label=”Plaats”] [paytium_field type=”email” label=”E-mailadres”] [paytium_field type=”label”] [paytium_total label=”Doneer”][/paytium]